Over Materesta

 

15 jaar geleden stelde Reginald Arnaert vast dat er een grote nood was bij architecten aan goed materiaaltechnisch advies rond restauratie- en renovatietoepassingen. Hij werkte toen voor een fabrikant van restauratieproducten. Die nood werd aanhoord en erkend door zijn toenmalige directie en hij kon toen van start gaan als consulent voor architecten om binnen het gamma van zijn werkgever de materiaaltechnische oplossingen te communiceren en architecten hierover te informeren. Die noodzaak om voor architecten speciaal iemand af te vaardigen werd door de nieuwe directie echter niet langer onderschreven met een daaropvolgende herstructurering tot gevolg.

Zijn meer dan 20 jaar ervaring, zijn passie voor het vak, maar ook de vele uitingen van waardering van samenwerkende architecten voor het werk dat hij verrichtte, deden Reginald Arnaert besluiten om een idee waar hij al langer mee liep, concreet te maken en leven in te blazen.


En zo ontstond MATERESTA, een onafhankelijk bureau voor materiaaltechnisch restauratieadvies.

Zijn oplossingen zijn niet langer beperkt tot het aanbod van één fabrikant, maar strekken zich uit tot het totale marktaanbod, binnen de genoemde specifieke kennisdomeinen vocht- en zoutproblemen, gevelbehandelingen, schilderwerken en kelderdichting, en dit zonder enige commerciële binding met één of andere speler op de markt.

Zijn neutrale adviezen dienen dus niet de belangen een fabrikant, maar die van architect en eigenaar van het gebouw, doordat ze correct en eerlijk worden opgesteld, met als kernwaarden betrouwbaarheid, duurzaamheid en integriteit. Voortdurende bijscholing en een zeer ruim netwerk aan professionele contacten garanderen bovendien de noodzakelijke voeling met de innovaties binnen de renovatie- en restauratiewereld.

MATERESTA: Onafhankelijk bureau voor materiaaltechnisch restauratieadvies